
Bu ilaçların transfer sonrası kullanımı gebelik oranını artırmaz fakat bir çok doktor birinci denemeden sonra kullanır.
Stresin insan vücuduna olumsuz etkileri vardır. Fakat gebelik oranını düşürdüğünü gösteren kanıt yok.
Her hekim aslında ilk muayenede hastaya ekstra yapılacak bir tetkik veya işlem var mı ona karar verir. Ya da tedavide beklenmedik olumsuzluklar üzerine ikinci tedavide yapılması gereken farklı tedavi alternatiflerini düşünebilir.
Yapılması gereken, başarısı kanılanmış yöntemleri hastalara sunmaktır. Bu uygulamalar da gelişmiş alt yapısı iyi olan bütün klinikler de mevcuttur.
Hastalar gerek ilaç, gerekse kür adı altında bir çok alternatifi tedavi kullanıyor. Fakat sperm değerlerini düzelterek tüp bebek başarısını artıran bir ilaç veya kür rejimi yoktur. Tam tersine bu tür kanıtı olmayan tedaviler hastaları tedaviden uzaklaşıyor ya da azmini kırabiliyor.
AMH testi over rezervini değerlendirmede kullandığımız belirteçlerden bir tanesidir. Tedavi şeklini belirlemede mucizevi bir belirteç değildir.
Düşük AMH yumurta sayısının ve seçim yapılacak embryo havuzunun azaldığı yada seçeneğin olmadığının göstergelerinden bir tanesidir. Hasta yaşı da önemlidir ve gebelik şansı da azalabilir, fakat belirli bir değerin altında imkansız gebelik olmaz diyemeyiz.
Laboratuvarların kurulumları arasındaki değişkenler veya kan transportundaki olumsuzluklar farklı değerleri ortaya çıkarabilir. Fakat AMH değerini artırıp tedavi başarısını artıracak bir ilaç yoktur.
Kadınlar kadar net olmasa da özellikle 40-50 yaşlardan sonra sperm değerleri de azalabilir.
Embryolarda yapısal kromozom bozukluğu varsa bu embryolar elendiğinde gebelik şansı veya düşük oranı azalabilir fakat tamamen ortadan kalkmaz.
Bilinen bir hastalık varsa ve genetik kaynağı biliniyorsa PGT yöntemi ile hasta çocuk doğurma şansı engellenebilir.
Benzer düşük oranları vardır.
Günümüzde vitrifikasyon(camlaştırma) yöntemi kullanılmaktadır. Geri dönüşüm oranları neredeyse tama yakındır.
Kadın yaşı, over rezervi, embryo kalitesi, uterus patolojileri(myom, adenomyozis, polip, endomerium yapışıklığı, uterus anomalileri..), çikolota kisti, hidrosalpimgs(tüplerin enfekte sıvı ile dolması), Erkeklerde aşırı bozuk kalitede sperm değerleri gibi durumlar gebelik şansını etkileyebilir.
Mevsimler arası fark yoktur.